grubbelochandrafrukter.blogg.se

2013-10-19
00:06:00

8 Nätter i Tyskland.

I somras var jag på min tågluffning. Lovade att lägga ut lite detaljer om mina motgångar/framgångar i olika länder. Så jag tänkte att jag skulle börja med Tyskland även fast jag var i Berlin i mina sista dagar av resan, och Munchen någonstans i mitten utav resan.
 
Första gången jag kom till Munchen under resan så stannade jag endast på tågstationen eftersom mitt tåg ändå skulle gå fem timmar senare, och jag anlände där klockan 03.00. Trots detta så lyckades jag bli arresterad av polisen som var stationerad på tågstationen. Jag satt där och lyssnade på musik i min svarta hoodie med huvan uppdragen, och gick då och då till tidtabellstavlan och kollade vars tåget skulle ankomma (det kan byta fram till en kvart före det avgår). Där vid 06.00 så kommer det en tant med ett släp på tre poliser och pekar på mig. Jag tar av mig hörlurarna och huvan när de kommer fram till mig och visar att jag ska följa med dem (efter att de försökt prata tyska med mig).
 
De sätter mig i ett rum, inte ett förhörsrum, men ett rum med ett bord och fyra stolar. Jag är mäkta orolig och nervös nu, grabbarna har pistol och fjäderbatong och skottsäker väst. De försöker kommunicera på mig, pekar på min väska och gör ett sorts "får vi leta igenom den"-tecken så jag låter dem göra det. Därefter sitter vi och väntar i drygt 20 minuter skulle jag tro att det var. Efter det kommer det in en tolk som pratar bra engelska och vi pratar i kanske en minut då han klargör för mig att jag suttit bredvid den här tanten på en bänk inne i terminalen. När jag då rest mig och kollat på tavlan har jag satt mig vid en annat spår och tanten har inte längre någon börs.
 
Så självklart. Helsvart hoodie, lurar i öronen, allmänt tärt utseende med ett rufsigt skägg. Det måste ju vara en tjuv, alltså är det han som tagit denna börs. Nåväl, jag förklarar för tolken var jag har varit under resan, när jag for från Sverige, visar passet och biljetten och lite olika grejer från väskan. Tolken säger det till det andra poliserna och jag får gå.
 
Jag hann med mitt tåg, men tror det är ett utav det nervösaste ögonblicken i mitt liv. Till de som funderar på att åka till Tyskland så har jag ett par tips.
1. Jävlas inte runt när det gäller tyska polisen, de får ta sig mer friheter än den svenska, och de flesta är utrustade väl nog för att stoppa en mindre svensk kravall.
2. Ta ALDRIG med er droger av något slag på ett tåg, tullpolisen hoppar på med hundar på en massa tåg som åker IN i tyskland.
3. Drick öl.
4. Ät Dönerkebab.
 
 
Då kommer vi till nästa gång då jag passerade Munchen, där jag träffade fyra fransoser i hotellbaren (skulle bara spendera dagen och natten där, så jag höll mitt utforskande till ett minimum tyvärr) och vi drack halva natten och hade kul, jag fick för första gången se någon ta en shot tequila genom näsan och därefter börja blöda kraftigt näsblod och sitta och klaga på att han hade ont.
Dagen efter satte jag mig på tåget mot Berlin, satt och småpratade med ett par tyskar och en spanjorska, men de var inte så sociala som en hel del andra hade varit på resan så jag klämde in lite sömn och kom fram till Berlin utvilad och redo för 6 dagars semester (hade hittills varit ganska stressad, men nu tänkte jag att jag stannar i Berlin tills jag känner för att åka hem, biljetten tar slut, eller att jag får slut pengar) Den första natten sov jag på ett hotell just intill Berlin Hauptbanhof a.k.a Berlin Central Trainstation. Där träffade jag Sergio Glajar och hans flickvän, de var från Texas, men han var halvrumänsk och kunde prata det och tyska flytande, Vi tog det lugnt på hotellet och gick ut på gatorna kring 22.00 till 02.00 någon gång, såg lite fina byggnader och en liten inblick hur staden är på riktigt, inte turistversionen. Nästa morgon så vaknade jag först (jag bodde i ett fyrbäddsrum med dem och en annan person som vi inte träffade under natten) och hoppar ner från överslafen på sängen för att gå och borsta tänderna. En shoppingvagn med några teddybjörnar står mitt i rummet. Jag står och tittar på den i en minut ungefär, i total förvåning, tills Sergio och hans flickvän vaknar och han börjar prata men stannar mitt i meningen och kollar mot underslafen av min våningssäng. Där ligger en tjej topless och sover. Fem minuter senare var vi utanför rummet, det kändes inte riktigt okej att vara där när det ligger en halvnaken tjej där, det var aningen... creepy. Detta mysterium är än idag olöst, men den tjejen måste ha haft en riktigt rolig kväll iallafall.
Efter det så gick vi ner och åt frukost, spelade lite biljard, och sa sedan adjö.
 
Fortsättning följer.
 
"Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day." ~Dalai Lama