grubbelochandrafrukter.blogg.se

2014-08-31
01:39:33

Var är jag? Vem är jag?

Har ni någonsin funderat på vem ni är? I andra personers ljus, i deras perspektiv, så är ni förmodligen helt olik den ni tror att ni är. Detta är någonting jag funderat otroligt mycket över nu när jag är fadder för insparken för nya studenter vid lärarprogrammet i Umeå.
 
Jag är själv en väldigt socialt kapabel person, jag skryter inte, det är bara ett fakta. Jag har aldrig haft problem med att säga "Tjeeeeena" till en slumpad person, och skapa en konversation utifrån det. Men vem är jag för dem? Jag själv har alltid sett mig själv som en "mindre" person, jag har aldrig varit en auktoritet av något slag. Aldrig har jag varit en person som man ser upp till, jag har aldrig velat vara det. Vad har jag att ge till mina "nollor"? Vad har jag att lära ut?
 
Med närmare eftertanke, så har alla någonting att lära ut. Alla har vi erfarenheter av vad vi gått igenom. Jag har pluggat ett år på universitetet nu, och det är inte någonting som man bara förbiser. Det jag egentligen vill säga är att vi alla är mer än vad vi tror. Jag har lärt mig mycket, jag har många erfarenheter. Jag ser inte mig själv som en lärd eller erfaren person, men jag är det. I vissa situationer.
 
Lär er att ta åt er från de saker ni lär er. Lär er att visa detta för de som ska gå igenom samma sak ni har varit igenom. Tro på att ni är en större person än den ni tror att ni är. Trots allt så måste alla gå igenom en osäker period, oavsett om det är universitet eller arbetsplats, för att lära sig att vara den "större" personen. Att vara auktoriteten. Även fast du är, som jag, 21 år gammal, så kan du fortfarande vara ett föredöme för de som är 30 år gamla. Så länge de är nya på det området där du är erfaren. Ta åt dig, inse att du kan ge lärdom och kunskap åt de som är oerfarna och olärda.
 
"The only source of knowledge is experience" ~Albert Einstein.