grubbelochandrafrukter.blogg.se

2014-02-16
05:25:23

Fantasi

Fantasi är en väg att fly från verkligheten, ofta till ett bättre ställe, där du kan bortse från alla problem och motgångar.
 
Media är verktyget som öser ut massfantasi, en extrem illusion över befolkningen. Medans en grupp invånare i Ukraina attackerar polisen med brandbomber och molotovs samt bygger trebuchets (?!), så fokuseras massmedia på att Justin Bieber är i fängelse, att Miley Cyrus tog av sig mer kläder än vanligt, och vinter-OS i Sochi. I Sochi är det tydligen hemskt att ha ett rum som har ett hål i toalettdörren, och detta är värt att rapportera mer än det växande upproret i Ukraina som mycket väl kan eskalera till inbördeskrig ifall konflikten inte blir löst. Tänker inte klaga på de Olympiska Spelen, jag tycker att OS är en bra företeelse. Att detta får hundra gånger mer uppmärksamhet än någonting som nästan förväntas eskalera till ett inbördeskrig, där minst 200 har fått seriösa skador, och minst 2 är döda är dock någonting jag inte kan förstå.
 
Säger inte på något sätt att all media utelämnar upproret, men fokus ligger sällan där. När folk klär på sig skyddskläder gjorda av olika delar såsom rustningar, ishockeyskydd och diverse hjälmar såsom kastruller och cykelhjälmar, för att gå ut på gatan och kasta molotovs så borde man kanske börja rapportera det.
 
För er som inte vet varför detta händer i Kiev, här är en otroligt enkel beskrivning: Viktor Yanukovych, President i Ukraina, drog sig ur en förhandling med EU som förväntades leda till Ukrainas medlemskap i unionen. Sedan, när folket protesterade på gatorna, så införde han lagar som förbjöd protest mot regeringen. Man får inte köra mer än fem bilar i en konvoj, och masker är förbjudna. Demonstranterna tycker att presidenten gynnar de rika, och hoppar i säng med Putin och Ryssland. Därför har nu det eskalerat till en våldsam konflikt.
 
Så, vad kan man göra som en normal liten svensk i tjugoårsåldern? Ingenting. Jag vill bara få ut min åsikt om någonting som jag tycker är fel. Medias manipulation av fantasi är fel, och en stor anledning till att det finns så många ignoranta människor här i världen.
 
Sätt på er de kritiska glasögonen och fråga alltid frågan: Vad är det de försöker dölja för mig?
 
"The real violence is committed in the writing of history, the records of the legal system, the reporting of news, through the manipulation of social contracts, and the control of information." ~Bryant H. McGill